Het is tijd voor een nieuwe update rondom ons huis. We weten sinds juli 2020 dat we zijn ingeloot voor het nieuwbouwproject de Liesen in Holten. In dit nieuwbouwplan worden 36 woningen gerealiseerd, waarvan wij een twee-onder-een-kap woning hebben gekocht. En soms… kan ik het nog steeds niet geloven. 🙂 Toen wij de koop-aannemersovereenkomst hadden getekend konden we niet wachten om aan de slag te gaan met alle woonwensen voor onze nieuwbouwwoning via Roosdom Tijhuis. Gaan we voor de uitbouw? Waar plaatsen we de keuken, willen we een bad, waar komen de stopcontacten en wat wordt de indeling voor de bovenverdieping? Allemaal vragen die wij door middel van de meerwerklijst van Roosdom Tijhuis inzichtelijk hebben gemaakt. In deze blog nemen we jullie graag mee in onze afspraak met Roosdom Tijhuis en de keuzes die we hebben gemaakt.

Woonwensen nieuwbouwwoning: de 1e afspraak bij Roosdom Tijhuis

Een huis kopen zonder dat je het in het echt gezien hebt is niet makkelijk maar toch wel heel leuk door alle tools en mogelijkheden van Roosdom Tijhuis. Na het tekenen van de koop-/aanneemovereenkomst was het tijd ons 1e echte gesprek, dat echt puur en alleen draaide om de inrichting van het huis en onze wensen. Een klein beetje zenuwachtig en vol enthousiasme gingen we naar het hoofdkantoor van Roosdom Tijhuis in Rijssen. Een groot gebouw waar we verwelkomd werden door Johan, onze kopersbegeleider.

De dag begon al vroeg 07:30 aan een grote tafel (ja Covid-19) met op de wand een tv met presentatie. Na even kort voorstellen gingen we samen door het woondossier en liepen stelden we de vragen die we hadden.

Roosdom Tijhuis

Ons woondossier van Roosdom Tijhuis

Het woondossier is de plek waar alle woonopties en onze woonwensen samenkomen. Het online woondossier zorgt bij ons voor een stukje tastbaarheid van ons nog nieuw te bouwen woning. In het woondossier staat alle informatie van ons huis opgeslagen: verkoopdocumentatie, bouwtekeningen, een agenda met de afspraken, de keuze voor meerwerkopties en hierin kunnen we alle vragen stellen aan onze kopersbegeleider Johan.

Door de uitbouw ontstaat een grote leefkeuken

Om een grote leefkeuken aan de tuinkant te kunnen verwezenlijken hebben we gekozen om ons huis gelijk met de bouw te vergroten. In de meerwerklijst hadden we de optie voor 1.2m of 2.4 meter. We hebben gekozen voor 2.4meter waardoor er een stuk meer ruimte ontstaat op de benedenverdieping en we de wens voor een grote leefkeuken direct kunnen realiseren. Dit brengt in de meerwerklijst wel extra kosten met zich mee voor bijvoorbeeld het verwerken van installaties, extra groepen en extra dubbele wandcontactdozen. Door voor grote openslaande deuren te kiezen met zijramen i.p.v. creëren we direct ook een open verbinding naar de tuin en zorgen we voor veel meer daglicht.

De keuken is inmiddels in bestelling bij Stormink Keukens. Op een later moment zal ik wat meer delen over de indeling van de keuken, de materialen en het design. Het wordt in ieder geval een centraal punt in ons huis, waar we onszelf nu al zien staan/zitten.

De badkamer muur verplaatsen voor een bad

Er zijn enkele aanpassingen gedaan op de originele indeling van de 1e verdieping. We hebben er allereerst namelijk voor gekozen om de badkamer te verruimen zodat er plaats komt voor een bad. Iets wat we allebei heel fijn vinden.

De badkamer is inmiddels definitief en is in bestelling. Spannend! We hebben gekozen voor lichte beige tinten en voor alleen maar tegels. Met een wit vrijstaand bad, een wasmeubel op maat, en een grote stortdouche krijgen we straks een heerlijke plek voor ontspanning.

De badkamer hebben we uitgezocht bij het aangesloten bouwcenter Nobel.

 

De walk in closet is een feit

We hebben niet alleen de badkamer verruimt… We hebben we de ingang van de kleinste kamer verplaatst, zodat er vanuit de grote slaapkamer een open verbinding komt naar de ‘walk in closet’. Geen must maar wel een fijne toevoeging, zodat we straks op 1 kamer genoeg opbergruimte kunnen creëren en we de kleding, beddengoed, sportkleding en schoenen goed op kunnen bergen.

Op dit moment wordt er een prachtig ontwerp op maat gemaakt door Artemez interieurbouw. Zij maken maatwerk met liefde.

 

Vanuit mijn passie voor interieur, styling en fotografie is er een samenwerking ontstaan met Roosdom Tijhuis. Het bouwbedrijf van ons nieuwe huis. Door middel van inspirerende blogs en social media posts met foto’s ga ik jullie samen met Ivan meenemen in het nieuwbouwproject.