Installeren Lightroom presets IAMAUREEN. Leuk dat je interesse hebt in het installeren van mijn favoriete presets op je telefoon. Het installeren van de presets is vrij simpel, wanneer je onderstaande stappen goed leest.

Stap 1 – Download het ZIP bestand en sla de presets (foto’s) op in je filmrol
installeren Lightroom presets IAMAUREEN. Na het plaatsen van de bestelling in de webshop ontvang je een ZIP bestand. Download en open het ZIP bestand op je telefoon. Let op: Sommige telefoons kunnen geen ZIP bestand downloaden, hiervoor dien je de app iZip of Dropbox te downloaden. Open het ZIP bestand en sla de DNG foto’s op in de filmrol van je telefoon. De DNG bestanden zijn foto’s waarin de voorinstellingen ofwel presets zijn opgeslagen.

Stap 2 – Download en/of open Lightroom
Download en open de Adobe Photoshop Lightroom app. Je herkent de app in de App Store aan het icoontje LR.

installeren Lightroom presets IAMAUREEN

Stap 3 – Importeer de gewenste preset vanuit je telefoon in Lightroom
Klik onderin op het linker icoon- tje. Hiermee kan je een foto toevoegen vanuit de filmrol aan je Lightroom app. In de foto zit de preset opgeslagen. Selecteer de gewenste preset(s) in je filmrol.

installeren Lightroom presets IAMAUREEN

Stap 4 – Sla de preset op in de Lightroom app
Klik rechts boven in op het icoontje met drie stipjes naast mekaar. Je krijgt de optie ‘vooropstelling maken’ te zien. Met deze knop kan je de preset opslaan in de app. Geef de preset de gewenste naam bijv. IAMAUREEN – Scandinavian White en plaats hem in je eigen ‘groep voorinstellingen’ zodat je hem later gemakkelijk terug kan vinden.

installeren Lightroom presets IAMAUREEN
Preset 5 – Importeer een foto die je wilt bewerken
Het bewerken kan beginnen. Importeer een onbewerkte foto in je filmrol en importeer deze in de Lightroom app. Dit is het scherm waarin je de foto gaat bewerken, wanneer je onderin op voorinstellingen klikt vind je de opgeslagen presets terug.

installeren Lightroom presets IAMAUREEN