Een foto zegt zoveel meer dan woorden. Dat gezegde ken je vast wel, maar hoe kan je een foto het verhaal vóór je laten vertellen? Hoe doen ze dat toch, die gave campagnes waarbij de foto al genoeg zegt?

Mooie foto’s en beelden: prachtig om te zien, maar het wil niet zeggen dat dit direct zorgt voor meer zichtbaarheid. Als je je foto’s op de juiste manier insteekt en wéét wat je er mee wil vertellen, dan gaan ze voor je werken. Hoe ga je te werk? En hoe kun je erop vertrouwen dat de content die je bedenkt en maakt ook écht werkt voor jouw bedrijf?

Ontdek hoe fotografie het best voor je werkt

Begin bij de basis door aan de slag te gaan met jouw Unique Selling Points – oftewel onderscheidende kenmerken van jouw product of dienst die de consument kan overtuigen om tot aankoop over te gaan. Ga op onderzoek uit naar wat jouw verhaal onderscheidend maakt. Let maar eens op: foto’s die je raken, vertellen een verhaal. Deze unieke eigenschappen zorgen ervoor dat de fotografie echt voor je gaat werken.

Een voorbeeld van USP’s die bij mijn bedrijf passen:
+ Fotografie met een verhaal
+ Biedt de creatieve oplossing
+ Verlicht

Wanneer je in de komende dagen een momentje voor jezelf hebt, neem dan eens de tijd om na te denken over jouw USP’s.

Welke eigenschappen passen bij jouw bedrijf? 

To do: Maak een lijstje met eigenschappen die bij jouw bedrijf passen en kies hieruit de 3 eigenschappen die het meest onderscheidend zijn. Deze eigenschappen zijn de perfecte basis voor de foto’s die je wilt gaan (laten) maken voor jouw bedrijf.

Het verhaal van Rikke – Stories We tell

Rikke klopte eind 2021 bij mij aan en vroeg of ik haar kon helpen haar bedrijf online visueel te positioneren. Ik ontmoette Rikke voor het eerst op mijn kantoor aan de Brink in Deventer.

We kwamen er al snel achter dat Rikke en ik dezelfde taal spraken. Nadat Rikke een tijdje had doorgemodderd dacht ze: Waarom bundelen Maureen en ik onze krachten niet? Na een kopje koffie samen op een regenachtige woensdagochtend, stroomde we allebei over van nieuwe creatieve ideeën.

Nu een paar maanden later heeft Rikke een strategie voor haar Instagram, een breed inzetbare beeldbank en een hoofd vol nieuwe ideeën voor de komende periode. We hebben samen haar merk naar een nieuw level getild, door te beginnen bij de basis.

Is het ook jouw tijd om aan de slag te gaan met een goed concept en stijlvolle fotografie? Wacht niet totdat je denkt dat je er klaar voor bent, maar kom in actie, juist als het nog spannend en onwennig voelt. Dan kan ik je het beste helpen.

Plan een kennismaking of mail terug voor vragen.

Lieve groet,
Maureen