Vorige week is de lente écht van start gegaan, tijd om de tuin klaar te maken met Exotan. Het begint al wat zonniger weer te worden en dat vraagt om een fijne make-over van je tuin, dakterras of balkon, zodat we straks weer lekker buiten kunnen zijn. In dit blog artikel laat ik je in een aantal stappen zien hoe ik ons dakterras zomer klaar gemaakt heb, met in de hoofdrol het mooie bamboo daybed van Exotan.

Stap 1: de grote schoonmaak

De lente is begonnen. De dagen worden (gelukkig) weer flink langer. Om optimaal te kunnen genieten van je tuin, dakterras of balkon is het belangrijk om hem eerst op te ruimen en schoon te maken. Zo kunnen we fris van start met het nieuwe item van Exotan! Ik zorgde ervoor dat het dakterras er in een uurtje weer piekfijn uit zag, door er met de bezem en wat water door te gaan. We hebben geen grote struiken of gras, dus dat scheelt natuurlijk!

Stap 2: bepaal de functie van het dakterras

Net als dat ik het belangrijk vind om een fijn binnen te hebben hecht ik ook veel waarde aan een fijn stukje buiten huis! Ik vind het belangrijk dat je er lekker kan ontspannen maar dat je er ook goed kan zitten om bijvoorbeeld te kunnen eten of werken. Zo hebben we bijvoorbeeld een mooie picknicktafel maar misten we eigenlijk nog een plek waar we lekker kunnen loungen. Op internet was ik aan het rondkijken naar een mooi bamboo bed voor op ons dakterras. Ik kwam verschillende varianten tegen maar mijn oog viel eigenlijk direct op het mooie exemplaar van Exotan. Het is als het ware een ligbed en tuinbank in één, en dat was precies wat ik zocht.

Voordat je aan de slag gaat is het dus goed om te bepalen wat voor functie de ruimte moet hebben. Heb je een grote tuin? Dan heb je de mogelijkheid om verschillende functies te creëren. Bij een dakterras kan dit hoogstwaarschijnlijk ook maar bij een balkon is het aan te raden om te kiezen.

Stap 3: Maak een groot gebaar

We zijn vaak geneigd om veel verschillende meubels bij mekaar te zetten om het gezelliger te laten lijken. Dit is alleen voor een compacte ruimte als dit, maar ook voor grotere ruimtes niet de beste keuze. Je kunt beter kiezen voor een paar mooie grote items om het rustig en ruimtelijk te houden.

 

Stap 4: mix en match verschillende materialen

Nu we de functie van ons dakterras bepaald hebben kunnen we aan de slag met de styling. Het leukste van alles natuurlijk!

Tip: Mix & match verschillende materialen om er een gezellig en warm geheel van te maken. De hippe en royale Exotan Bamboo tuinmeubelen ogen speels en zijn uiteraard helemaal gemaakt van… bamboe! Een heel mooi natuurlijk materiaal dat zich goed laat combineren met planten, bloemen en textiel. Ik heb ervoor gekozen om de styling heel natuurlijk te houden. Het is een mix geworden van aardetinten.

Stap 5: Als een echte tuin: het genieten kan beginnen

Laat de lange zwoele zomeravonden maar snel beginnen. Ons dakterras is er klaar voor! Ik hoop dat je met deze vijf tips geïnspireerd aan de slag kan gaan! Heb je nog extra hulp nodig? Stel dan je vragen hieronder in een bericht! Ik denk graag met je mee.

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Exotan.
Klik hier om meer blog artikelen te lezen.

Tekst: Maureen Brinkhof
Foto’s: Maureen Brinkhof
www.iamaureen.com