We hebben een nieuwbouwhuis gekocht!!!! Hadden we altijd als wens om een nieuwbouwhuis te kopen? Hoe we dit nieuwbouwproject vonden? Onze woonwensen? Onze 1e afspraak met Roosdom Tijhuis, en onze zoektocht naar een keuken, badkamer, vloer en alle andere meubels voor in huis. Met als kers op de taart: de start van de bouw, de kijkdag én de oplevering. Allemaal leuke onderwerpen die aan bod gaan komen de komende maanden. Om te inspireren en om jou te helpen bij het vinden en maken van jouw droomhuis.

In dit artikel geef ik jullie in ieder geval al een preview van het huis, de indeling en de ligging.

Een twee-onder-een-kap-woning

Yes, dit is ‘m dan. Ons nieuwe huis in Holten! Het woning type heet de Elégance en is één van 36 duurzame woningen die gebouwd gaat worden in dit project. Een duurzame woning met een EPC van 0. Een huis dat we helemaal naar onze eigen stijl gaan inrichten en waar ik naar uitkijk om dit gehele proces te kunnen delen met jullie.

 

Verhuizen naar Holten

Een twee-onder-een-kapwoning in het karakteristieke plaatsje Holten, aan de rand van de Holterberg en op tien minuten afstand van mijn geboorteplaats Deventer. Een dorp waar ik al een aantal jaren kom, doordat ik hier op school heb gezeten en ik mijn vriend Ivan hier heb leren kennen. Ik vind het wel een spannende reis, omdat ik voor m’n gevoel mijn geliefde Deventer toch wel een beetje ga verlaten dit jaar. Ik heb altijd in Deventer gewoond, ben hier opgegroeid en hou echt van de binnenstad. Gelukkig is het niet het einde van de wereld en kunnen we wekelijks een bezoekje brengen.

De benedenverdieping en 1e verdieping

Dit is de plattegrond van de benedenverdieping. Een ruime woonkamer en keuken aan de tuinkant (bovenkant van de plattegrond). De zon komt op aan de voorkant van ons huis en draait gedurende de dag over ons huis en komt vanaf einde ochtend onze tuin in. We zijn erachter gekomen dat we allebei wel van koken houden en vinden het leuk en gezellig om met vrienden en familie aan de eettafel te zitten, daarom hebben we gekozen om de keuken aan de tuinkant te plaatsen, zodat je een grote leefkeuken creëert met open verbinding naar de tuin. Op deze plattegrond kan je het nog niet goed zien maar we krijgen grote openslaande deuren, met glas aan de zijkant van de deuren tot aan de grond.

Op de 1e verdieping zijn er enkele aanpassingen gedaan op de originele indeling. De plattegrond zal ik binnenkort delen. We hebben er in ieder geva; voor gekozen om de badkamer te verruimen zodat er plaats komt voor een bad. Daarnaast hebben we de ingang van de kleinste kamer verplaatst, zodat er vanuit de grote slaapkamer een verbinding komt naar ‘walk in closet’.

De planning zijn in ontwikkeling in samenwerking met Anne-Marie Wonen & Artemez.

 

De 1e plannen zijn gemaakt

In ons 1e gesprek met Roosdom Tijhuis hebben we de woonwensen doorgesproken, en hebben we op basis van een meerwerklijst onze wensen doorgegeven. Inmiddels wordt al het voorwerk gedaan in de fabriek van Roosdom Tijhuis en zal de start van de bouw begin februari zijn.

In het volgende blog artikel neem ik jullie mee in onze 1e afspraak met Roosdom Tijhuis. Hoe gaat zo’n afspraak en voor welke meerwerkopties hebben we gekozen?

 

 

Vanuit mijn passie voor interieur, styling en fotografie is er een samenwerking ontstaan met Roosdom Tijhuis. Het bouwbedrijf van ons nieuwe huis. Door middel van inspirerende blogs en social media posts met foto’s ga ik jullie samen met Ivan meenemen in het nieuwbouwproject.