Eerder las je mijn tweede update over de ontwikkelingen rondom ons nieuwbouwhuis in Holten. Het is weer tijd voor een nieuwe update rondom ons nieuwe huis. De afgelopen periode is echt voorbijgevlogen. Daarom blik ik samen met jullie graag even terug op deze periode waarin we: de basis inrichting in onze woning hebben vastgesteld, de oplevering heeft plaatsgevonden en de eerste weken waarin we zelf lekker hebben geklust in onze nieuwbouwwoning van Roosdom Tijhuis. Hoe we dit hebben ervaren lees je natuurlijk in dit verhaal. 

De basis van onze nieuwbouwwoning

Een nieuwbouw woning. Wie had dat gedacht? Nou ik in eerste instantie niet. Maar wat ben ik blij met deze keuze. Rechte muren en deuren, een warmtepomp, zonnepanelen en een fijn plekje met veel ruimte om het huis. Toch is het lastig om een nieuwbouwwoning om te toveren tot een warme en sfeervolle woning. 

Samen met mijn vriend zijn we tijdens een vakantie verliefd geworden op de stijl van Casa Cook. Een strak design met basic kleuren. Een combi van warme houtsoorten en een beachy look. Dit gaat de stijl worden voor onze nieuwbouwwoning. Dit willen we creëren.

We zijn begonnen met de kleuren en materialen op de muren, de vloeren, raamdecoratie en natuurlijk de keuken. Over de kleur op de muren waren we het snel met elkaar eens, dit gaat een zandkleur worden en we gaan zelf aan de slag. Hoe leuk om ook iets zelf in het huis te kunnen doen en hier later van te kunnen genieten? Uiteindelijk hebben we een plaster gevonden in Denenmarken via Anne-Marie wonen in Holten. We deden samen wat onderzoek en bestelde binnen no time 24 (!) emmers. Een beetje spannend maar… later meer over dit product en het resultaat. Over de vloer waren we het snel eens. We gaan hoe dan ook voor een PU gietvloer. Mega strak en het creëert enorm veel rust in elke woning. Niet zo’n glimmende gymzaalvloer hoor ik mijn vriend nog zeggen, nee we gaan voor een matte vloer. Na een aantal leuke gesprekken en mooie stalen van Soldicoat uit Deventer waren we eruit. Dit gaan we doen. Een witte PU gietvloer. Spannend? Ja dat zeker. 

Keuzes, keuzes en nog meer keuzes

Raambekleding vonden we wel lastig. We hebben draai- kiepramen. Herkenbaar? Dan is raambekleding ineens veel lastiger. Gaan we voor gordijnen of Jaloezieën die de draai- kiepramen in de weg zitten? Het moest een combi van beide worden. We hebben gekozen voor beige linnen gordijnen en licht rol-ups van bamboo, besteld bij Anne-Marie Wonen. Dit gaat hoe dan ook de basis vormen voor onze ramen. Ja hier komen we graag en bestellen we met alle liefde. Nu denk je, wat doe je dan op de slaapkamers? Nou daar zijn we nog niet helemaal uit. We willen graag verduisterende zonnedoeken aan de buitenkant. Deze gaan we later regelen.

De keuken, het hart van onze woning. De ruimte waar we eten en veel tijd zullen doorbrengen met familie en vrienden. Dit gaat hoe dan ook een heel fijne plek worden. Voor de keuken kwamen in contact met bekende van ons: Joelle & Mathijs van Stormink Keukens in Gorssel. Dit zou hoe dan ook goed komen. En weetje? Ik laat je even in spanning. Want ik het de afgelopen periode al wat details gedeeld op mijn Instagram. Later meer over onze gigantisch mooie leef-keuken.

De oplevering

Voor dat we het wisten was het alweer 25 november 2021, de dag van de oplevering. We werden om 8:30 uur verwacht bij onze nieuwe woning door Roosdom Tijhuis. Een kleine twee uur hebben we met de aannemer en projectcoördinator door de woning gelopen. We kunnen niet anders zeggen (op een paar kleine punten na) dat het echt goed is afgewerkt. 

Na de oplevering zijn we ‘s middags direct begonnen in ons nieuwe huis. De stukadoor hebben we als eerste laten komen voor de plafonds. Hierna zijn we ruim 1,5 week zelf bezig geweest met de plaster op de muren. De plafonds zijn geverfd, de keuken is geplaatst, de zolder hebben we helemaal wit geverfd. We hebben enorm lange dagen gemaakt maar we zijn zo trots op hoever we al zijn gekomen. Afgelopen maandag 13 december is Soldicoat gestart met onze gietvloer en we kunnen de komende dagen onze woning niet in. Dat wordt dus uitrusten en verder met dozen inpakken. Tot zover.

Later meer over het resultaat.